3 Eylül 2010 Cuma

Farklı 100 Yıllar

Dortmund'un 100. yılından bir koreografi. Tabi bundan önce sezona nasıl başladıklarına bakalım;
"Borussia Dortmund Kulübü’nün internet sitesindeki açıklamada, 50 binden fazla bilet ile rekor düzeyde satış yapıldığı belirtilerek, bundan böyle kombine bilet satılmayacağı ifade edildi. "Yüzyılın rekoru. Taraftarlarımıza, 50 bin 675 kez teşekkür ediyoruz" denilen açıklamada, bundan böyle biletlerin maç başına satılacağı kaydedildi.

100. yılın anlamını 1 sene boyunca en güzel yaşatan kulüpten bahsediyoruz. Herşeyiyle planlanmış, ne yaptığını bilen yönetim, etkinlikler ve tarihine vefa...Hepsini yaşadılar. Nostaljik formalar işin cilası oldu. Kappa Almanya yönetim müdürü Cornelia Schmidt, formayı yaparken 1963 yılında Benfica'yı 5-0 yenen takımın giydiği formalardan esinlendiklerini söylemişti.

2009 yılı, çok uzak değil. Biz seyrediyoruz bu arada. 2010 da bizim yılımız olacak, Ankara'da yer yerinden oynayacak diye hayal kuruyoruz. Kutlamalar devam ediyor. Stadda onlarca şarkıcı, şovmen ve grupların katılımıyla tarihi şov başlıyor;

Tribünde kimsenin umrunda değil, şampiyonluklar, sahadaki yıldızlar, başkanlar. Tek düşündükleri bu yılı doyasıya yaşamak. Herkese nasip olmayan bu özel yılda gururla gezebilsinler ya, o bile yeter. Arada hava almak için camdan dışarı bakıp hayallere devam ediyoruz. Bugüne kadar hep cefa çekmiş Ankaragücü taraftarı heralde 2010'da herkesi kendine hayran bıraktırırdı. Şovlar, koreografiler, yeni tezahuratlar... Dortmund da kimmiş? Kendimize geldikten sonra Dortmund taraftarı dikkat çekiyor;


80 bin kişi bayraklarla her maç şov yapıyor. Ha bu arada Dortmund yönetimi hiç kongrelerle, davalarla, hacizlerle uğraşmıyor. Planladıkları gibi her maç karnaval havasında. Gol yendiği anda yönetime küfürler, karşı tribüne göndermeler de yok. Nasıl tribünsünüz siz?


Real Madrid uğruyor, bu özel seneye. Doğumgününe bir arkadaşın ünlü biriyle gelir, bir anda ortam değişir ya, o misal. Maç 5-0 bitiyor. Kimin umrunda? Yapılacak herşey nerdeyse yapılıyor. İnsanlar o renkleri gördüğü için bile mutlu oluyorlar. Sonuç; B.Dortmund ligi 5. bitiriyor.
Hayallerden uyanıyoruz bir anda. Kongreler var, çekişmeler var, kutlamalar referanduma takılıyor. Sonracığıma, davalar, hacizler, temlikler var. İktidar yandaşı var, muhalif var. Olsun diyoruz her zamanki gibi, sen ağlat biz severiz diyoruz. 100. yıl elimizden kayıp gidiyor. Zaten ne var ki 100. yılda diyoruz. 2 konser, 2 yıldız oyuncu tamamdır işte. Herşeye rağmen severiz diyoruz, bi tarafımız ise içten içe kahroluyor. Kahroluyoruz, yine de seviyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder