22 Ekim 2010 Cuma

Zirve Yürüyüşü Başladı (mı) ?


Lige başlarken kadroya baktığımızda eksiklikler göze çarpıyodu. Rothen-Vassell-Koray-El Yasa takımdan ayrılmış, taraftarın Ümit Özat'a hiç güveni yoktu. Yönetimin kombine çıkarmaması, bazı gruplarla zıtlaşması da işin tuzu biberi olmuştu. Bu bardağın boş tarafıydı. Diğer yandan, ne kadar eleştirsek de Sapara-Vittek-Sestak-Zewlakow-Klukowski gibi isimler Saray'da antremanlara çoktan başlamıştı. Yine bardağın boş tarafına dönersek; ek olarak nurtopu gibi 2 maç seyircisiz oynama cezamız da öylece bize bakıyordu. O zamanki fikrime göre böylesi bir kaos ortamında bu ceza, takımın kafası rahat şekilde çıkacağı maçları hesap ederek fırsat olabilirdi. Sonuç; 1 yenilgi - 1 beraberlik. Demek ki fırsat değilmiş.


Beşiktaş'tan yenilen 4 golün üzüntüsüyle tabloya bakıldığında, 1 galibiyet-2 yenilgi-1 beraberlik gibi sene başındaki umutlarla örtüşmeyen kötü bir tablo vardı. Yapılan bu pankarttan da anlaşılacağı üzere sinirlerimizin alışkın olduğu o döneme yine girmeye başlamıştık. 5. haftada Kasımpaşa'ya atılan 3 golden sonra hani bayılan birine tokat atılır ya, o misal bir ayaklanma oldu. Taraftar - Ümit Özat restleşmesi garip şekilde takımı kenetledi ve Konyaspor maçındaki 4 gol / güzel oyun artık yüzleri güldürüyordu. Son haftadaki Galatasaray galibiyeti takımın zirvesiydi. Bu kadar yanlış sözler edilmesine rağmen Avni Kavlak'ın "8 haftada son 10 yılın en iyi puanına ulaştık" sözü bu sürecin özetiydi.


İlk 8 haftayı özetledikten sonra şimdi belki de Ersun Yanal döneminden sonra ilk kez hedefli bir süreç bizi bekliyor. Bursa maçıyla başlayacak bu dönem, Eskişehirspor-Gaziantepspor diye devam edecek ve ilk yarı sonunda ya kendimizi zirve yürüyüşünde bulucaz ya da alınan kötü sonuçlar / tekrar geri dönen tribün asiliğiyle beraber hedeflerinden sapmış bir takım kalacak geriye. Söyleyeceğim tek şey, stada keyifle gidip keyifle çıkalım. Bu taraftar bunu hakediyor ve yıllardır bekliyor.

Darius Vassell @ Leicester City


Birkaç yıl aradan sonra tekrar buluştular.

Param ödenmedi, otelden memnun değilim, sağ kanatta oynamam, yönetim gönderdi, kendi gitmek istedi
derken sonunda kafası rahat şekilde oynayacağı bir kulübe gitti. İnşallah başarılı olur. Biz de eskiden Vassell diye bi adam vardı edasıyla torunlara anlatacağımız renkli bir futbolcu kazandık (belki de kaybettik).