24 Eylül 2010 Cuma

Özgür Çek | Farkında Mısınız?

2 ay Rothen dönmeli diye baskı yaptık. Sonra umudu kestik, yeni transfer yapılmazsa bu sene bitmez dedik. Transfer de gecikince M.Duruer'e kaldık diye söylendik. Sonra ne oldu? Apar topar Gabriç geldi ve takıma katıldı. Bu garip dönemden sonra forumlarda klasik muhtemel kadrolar yapılmaya başlandı, haliyle FM oynar gibi hemen ileri dörtlüye Sestak-Sapara-Gabriç-Vittek'i yazdılar.

İşte futbol o kadar kolay değil. Geçen seneden beri çırpınan bir Özgür Çek'imiz var ve gittiğim bazı antremanlarda çok daha yakından gördüm. Bunu böbürlenmek için yazmıyorum ama görmemek için biraz başarı delisi olmak lazım. Evet Gabriç geldiğinde benim de gözümde sol kanada yazılabilecek ilk isimdi; fakat Özgür kesinlikle görmezden gelinmemeliydi. Eleştirdiğimiz Ümit Özat, geldiği günden beri Özgür ve Umut Sözen'le çok ilgilendi (sakatlığı geçtiğinde Umut'u da ağzımız açık seyredicez, onu da iliştirelim buraya). Trabzon maçında ilk 11 çıktı, fena da oynamadı. Herkes yokluktan oraya monte edildiğini düşündü. Sonra Manisa'da gol attı, iyi oynadı. Buna rağmen hala transfer beklendi. Diğer 2 maçta yine forma buldu ve ufak ufak herkes kimmiş ya bu oğlan demeye başladı.

Bunları yazmamın sebebi, biraz da tek maçlık performansıyla hayran olunan Theo Weeks'ten kaynaklanıyor. Elbette Theo ilerde hem bize fayda sağlayacak hem de para kazandırarak gidecek ama Theo'dan önce Özgür'e dikkat edilmeli. Kasımpaşa maçında karşı karşıya kaçırdıktan sonra herkes ah'lar vah'lar çekti. Bi allahın kulu da ya Türk futboluna müthiş bi sol kanat geliyor, daha 19 yaşında takımda müthiş işler yapıyor demedi. Fenerbahçe'deki Okan Alkan 1 maçtan sonra herkes ailesinin evinin kapısında yattı. Bir de bize bakıyorum, tarihinin en iyi kadrosunda tırnaklarıyla çıkan bir solak.
Kolayca harcamamak lazım, destek olmamız lazım. Yabancı hayranlığını bırakıp sol kanada alıcı gözüyle bakmak lazım.