31 Ekim 2010 Pazar

Eskişehirspor 0 - 0 Ankaragücü


Çok dengesiz bir takımız. Buna istikrarsızlık demek yanlış olur. Çünkü, Galatasaray-Bursa-Eskişehir gibi arka arkaya oynadığımız 3 maçta da birbirinden taban tabana zıt futbol vardı.

Bir takımın belli bir özelliği olur. Mesela kimisinin defansı çok iyidir, kontralarla gol bulur. Kimisinin hücumu kuvvetlidir, attığı kadar da yer ama bizde kesinlikle böyle bi durum yok. Ü.Özat'a her mikrofon uzatıldığında kimseden korkmuyoruz, kendi oynumuzu oynuyoruz edasıyla konuşuyor. İyi hoş da İstanbul'da 4 atıp müthiş defans yaptıktan sonra, Bursa aynı takımı 35 dakikada "rezil" etti. Dün ise yine geçen iki haftadan farklı, hücuma gitmekten korkan bir takım vardı.

Bu takımın şu görüntüsüyle ligi bitireceği nokta 6 ile 10.'luktur. Bunu takımdan ne çok ümitli olduğumdan yazıyorum ne de kızgınlığımdan. Belli ki içerde - dışarda bizden alt kalitede yada dengimiz takımlara karşı galibiyetlerimiz olacak. Biraz hedefli ve kaliteli takımlara karşı ise arada alınacak süpriz sonuçlar (belki 3 İstanbul'dan birine yine galibiyet) ve yenilgiler görücez.
Bundan sonra kalan maçlar arasında bir Fener maçı var içerde, diğerleri Antep-Buca-Karabük-Sivas-Antalya gibi takımlar. Ü.Özat ilk yarıda 26 puan hedefi koymuş. Bu da demek oluyor ki, kalan 8 maçın 4'ünde galip gelmemiz lazım. Garibim, daha bu kulüpte yarın ne olacağını bile bilmeden kalem-kağıdı alıp hesap yapmış. Neyse hayırlı olsun.