6 Ocak 2011 Perşembe

Jaroslav Černý Ankaragücü'nde..


Transferi ilk duyduğumda çok şaşırmadım. Gelen açıklamalardan 1-2 transfer yapılacağı, yabancı olursa da yine soğuk ülkenin disiplinli adamlarının alınacağını az çok herkes tahmin ediyodur. Aslında transferlerdeki bu kıtaya yönelmenin gerçek sebebi, Ümit Özat'ın "oyun felsefesine uyan oyuncu" mu olduğu; yoksa kulüpte her an ortaya çıkabilecek kaosa karşı "kaçmayacak" bir kitle mi oluşturmak olduğu tartışılır.

İşin tesadüfü müdür bilinmez, belediye destekli Slavia Prag takımı çok zor günler geçiriyor. 17 Kasım'da oynanan Mlada Boleslav maçı sonrası da yukarda resmini gördüğünüz ve bazı çevrelerce Slavia takımının kalbini söktük denilen yeni transferimiz daha fazla dayanamayacağını açıklayarak kulübe veda etti. Slavia Prag'a bakarsak 16 puanla ligde sondan 2.'sırada. Cerny de yaklaşık 2 aydır top oynamadı.

Bunlar işin dış görünüşü elbette. Takıma yapacağı katkıya gelirsek, uyum sorunu yaşamayacağı aşikar. Baya Tito sonrası Yugoslavya'yı birleştirdik çünkü. Direk 11 oynayabilir mi? Özgür'ü kesmesi lazım. Ümit Özat'ın her röportajda belirttiği gençleri yetiştiriyorum öğüdü de havada kalır o zaman. Kısacası iyi oldu diyebileceğim bi transfer değil. Savunmanın göbeği, sağ açık, hatta kaledeki sorunu düşündükçe 4 tane alternatifi olan bir mevkiye, Gökçek'ler döneminde alıştığımız "isimli ama kapağı bi yere atmaya çalışan" yeni bir oyuncunun ne katacağını bende merak ediyorum.
İnşallah hayırlı olur, bizde keyifle seyrederiz.