2 Eylül 2010 Perşembe

Kongrenin Ardından

Kongrede neler oldu, tüzükte neler değiştirildi detaylı bilgim yok. Sadece kısa notlarla, konuşmalar ve gelişmeler hakkında bazı şeyler öğrendik. Burada dikkat çekmek istediğim önemli noktalar var.

Öncelikle; A.Ş. konusunda şapkadan çıkıp kamuoyunu uyandıran Şahin Ulu'ya ve bu konuya hassasiyet gösterip forumlarda, yerel sitelerde taraftarı bilgilendiren herkese minnet borçluyuz. Zamanında Göztepe, İzmirspor ve İstanbulspor'un kabul etmek zorunda kaldıkları durumdan, nerdeyse biraz isyanlarla, fazlaca da tepkilerle şimdilik kurtulduk. A.Ş. hala işlevde olabilir ama kongrede hiçbir tüzük değişiklik yapılmadığı için, yapılacak bazı sümenaltı işler illegal konuma gelecek. Zaten okuduğum ve anladığım kadarıyla, Gökçek'lerden beklemeyeceğim derecede bir geri vites vardı.
Gelelim diğer konuya; bu yılın ortalarında açılan "kongre iptal davası" sürekli ayakbağı oluyordu. Kulüp yönetim açısından yazmıyorum, verilen vaadler ve gerçekleşmemesinin sebebi bu ayakbağı olarak gösteriliyordu. Aklımda kalanlar; store, dergi, resmi site, cell, kombine, yeni stad... Bütün bunların kendi açımdan takipçisi olurum. Artık küçük hacizler, davalar dışında (ki bunlar her kulüpte olur) yeni yönetimin önünde hiçbir engel yok. Zaten taraftar bunlara bakmaz. Ben artık kuru kuruya esip gürleyen bir yönetim değil, store açılışında kurdela kesen yönetim istiyorum. Yeni stad için temel atma töreninde konuşan yönetim istiyorum. Taraftarını beleşe değil, bağımsız bir şekilde kulüpten parasını vererek aldırdığı kombine politikasını bekliyorum.

33 kişi katılımlı, 5 Denetleme Kurulu üyeli, 7 Disiplin Kurulu üyeli ve 5 kişilik İstişare Kurulu'yla Ankaragücü için emek sarfedilmeli. Bu kulüpten yönetici maaşı alıp, kulübe en ufak katkısı olmayan takım elbiseli godomanlar görmek istemiyorum. Başımız dik gezme zamanı. Rakiplere bakıp iç çekerek hayal kurulan günler geride kaldı. Sorumluluklarınızın farkında olun ve 100 yıllık bir Spor Kulübü'nü yönettiğinizi unutmayın.